10 Eylül 2019 Salı

Mini Pinboard

Minicik bir pinboard yaptım. Çok şirin olmamış mı? Arkasına mıknatıs yapıştırırsam buz dolabına asabilirim.

Bu güzelliği yapmak için önce beğendiğim resimleri seçtim ve bunları bir Word dosyasına aktardım. Seçeneklerden resimleri istediğim boyuta kadar küçülttüm ve çıktısını aldım. Daha sonra resimleri renkli toplu iğnelerle tutturdum.
Toplu iğneler biraz uzun geldiği için onları kesmek zorunda kaldım.

İstersen bu çalışmayı aile fotoğraflarıyla da yapabilirsin 🌸



Tığların da Düzene İhtiyacı Vardır

Örgü malzemelerimi düzenli bir şekilde bir arada tutmak için biraz da kalemliklerden ilham alarak şirin bir çanta ördüm. Sana da ilham vermek dileğiyle 🌸





30 Temmuz 2019 Salı

Keyif Günlüğü Karalamacaları

Yazmayı ve resim yapmayı seviyorum. Bu yüzden keyif günlüğü tutuyorum. İçine unutmak istemediğim anıların yanı sıra kendime notlar tutuyorum ve canım istediğinde de ufak tefek çizimler yapıyorum. Keyfim nasıl isterse... Bir kural yok... Bu yüzden de adı keyif günlüğü oldu :)





22 Temmuz 2019 Pazartesi

Minicik bir mutfak

Minik şeylere bayılırım... minik şeylere aşığım... minik şeyleri sevmeyen var mı ki? :)
Bu minicik mutfağı kızlarımla beraber yaptım. onlar bana meyveleri ve pastayı yaptılar. bunu yaparken de tahmin edileceği üzere çok eğlendiler.



















Dolapları kartondan yaptım ve akrilik boyayla boyadım. diğer malzemeler Fimo hamuru ile yapıldı.
Fimo hamurunun tek zorluğu doğru ayarda pişirmek çünkü pişirilerek sertleşen bir hamur. Üzerinde kullanma talimatı yazdığı halde benim fırın talimatlarla aynı fikirde değildi ve bir kaç malzemeyi kömürleştirmeye karar verdi. Bir kaç denemeden sonra neyse ki orta yolu bulmayı başardım ve gördüğünüz sonuçlar ortaya çıktı.




20 Temmuz 2019 Cumartesi

Tatilcilere tatil hatırası fikri 3

Tatilden topladığımız taşlarla ilgili yapabileceğimiz bir fikir daha sunmak istiyorum. Ben Frida Kahlo'yu çok sevdiğim için onu kullandım ancak tatil hatırası olacaksa aslında tatilde çekilmiş bir resim kullanmak elbette daha uygun olur.
Böyle şirin bir hatıralık yapmak için gerekenler açık renkte bir taş (beyaz olursa daha verimli olur), beğendiğiniz bir resmin (taşa uygun boyutlarda tabii) fotokopi çıktısı, tutkal, şeffaf oje veya vernik ve arzuya göre süsleme malzemeleri.
Yapmanız gerekenler ise taşın üst yüzeyine ister parmakla, ister fırçayla tutkalı güzelce yayıyoruz, seçtiğimiz resmi resimli kısım tutkallı kısmın üzerine gelecek şekilde (yani ters şekilde) kapatıp parmaklarımızla hava kabarcığı kalmayacak şekilde bastırıp iyice kurumaya bırakıyoruz.















Garanti olsun diye bir gün bırakabilirsiniz. İyice kuruduktan sonra parmak uçlarımızı hafifçe ıslatıp kağıdın beyaz kısımlarını ova ova çıkartıyoruz, ta ki sadece yüzeye yapışmış olan resim kalana dek. Sora tek yapmamız gereken üzerini verniklemek ve istiyorsanız süslemek olacaktır. Yapması son derece kolay ve zevklidir. Ayrıca hediye olarak da verebilirsiniz ❤❤❤

14 Temmuz 2019 Pazar

Tatilcilere tatil hatırası fikri 2

Tatilleri çok severiz, tatillere bayılırız ve tatiller her zaman çok kısa sürer. Deniz kenarında yumul yumul yatan denizin okşayarak şekillendirdiği pürüzsüz taşlardan bir tane alıp üzerine bir desen çizdim ve akrilik boyayla o deseni boyadım. Ardından üzerine vernik sürdüm. Artık o tatili unutmayacağım. O taşa her baktığımda ah o ne kadar da hızlı geçen muhteşem tatili hatırlayacağım. Böyle bir çalışma özellikle çocuklarla tavsiye olunur. Çocuklar bu eğlenceye bayılır 🌻

9 Temmuz 2019 Salı

Çöpten hazineye dönüşüm

Bilirsiniz, her evde bir çok kağıt, kırtasiye malzemesi, hala boş sayfaları olan defterler (ve liste uzaaaaar gider) olur. Ayrıca kolyelerden kopan aksesuarlar, kumaş artıkları, kısacık arta kalmış kurdeleler, küçük ambalajlar (ve liste yine uzaaaaar gider) da mutlaka çekmecelerin karanlık köşelerinde uykuya yatmışlardır. İşte tüm bunları değerlendirerek bir anı, şiir veya ne için istiyorsak kullanabileceğimiz bir journal haline getirdim. Ben yeğenim için bir hediye olarak tasarladım ve kendisi sevdiği için Steampunk tarzında oluşturdum. Yapmak isteyen her kim varsa, kendi hayal gücünü katar artık :)




  Bu paslı demir gibi görünen çerçeveler aslında karton ve EVA'dan yapılmıştır. EVA'yı bilmeyenler için: renkli, esnek, ince bir köpük malzeme. Kırtasiyelerde satılır. Benim evde vardı, yoksa tamamen kartondan da olurdu tabii. Rengini bu hale getirmek için siyah, turkuaz ve metalik bakır renkleri kullandım.

Biraz da iç sayfalarına bir göz atalım...





















Malzemelerle ilgili merak ettiğiniz herhangi bir şey varsa, sormaktan kendinizi alıkoymayın :)

6 Temmuz 2019 Cumartesi

Şişenin muhteşem dönüşümü

Hepimizin evinde kullanmadığı fakat buna rağmen bir türlü atamadığı şişeler veya kavanozlar vardır. En azından bende yığınla var... İnternet bunlarla yapabileceğimiz fikirlerle dolu. Ben de bir tanesini denemek istedim. İtiraf edeyim ki ne için kullanacağımı henüz bilmiyorum ama eski halinden daha albenili olduğu kesin :)












































Üstteki malzemeleri tutturmak için şişenin kapağını deldim ve vidayla sabitledim.

Antialerjik el yapımı kurdeleli kolyeler

Hatırlarsınız, bir zamanlar kolye yapma furyası vardı. Artık herkes kendi kolyesini kendi yapıyordu. Benim de o dönemden bir hayli malzemem kaldı.
Hobi sahibi olmak bizim diyarlarda pahallı bir zevktir. O kadar malzeme almıştım fakat yaptığım kolyeleri satın alsaymışım daha ucuza gelecekmiş... her neyse bu düşüncemden de kurtulayım dedim.

O dönemden artan malzemeleri neyse ki hala kullanabiliyorum. Zaman zaman yaptığım kolyelerden bazılarını sizinle paylaşmak istedim. İlham olması dileğiyle :)














Tenime alerji yapan kolye ve bilezikleri kurdele üzerine monte ederek bu şekilde değerlendirdim.

















Üstteki kolyenin ucunu boncuklardan kendim yapmıştım.
Ortadaki mavi çiçek ise çiçekli bir taçtan sökülmüştü.
Alttaki turuncu çiçeği organze kumaştan kendim yapmıştım. Böylece alerji yapmayan çeşit çeşit kolyelerim oldu. 

Gül desenli örgü kazak

Kış aylarında yaptığım gül desenli örgü hırkam. Deseni Pinterest'ten buldum. Yapmak isteyenlere kolaylık olsun diye desenin kendisini de sizinle paylaşıyorum. Renkleri farklı kullandım. Elimde olan renkler bunlardı. Ama bence bu renkler de fena olmamış ;)


  

4 Temmuz 2019 Perşembe

Tatilcilere tatil hatırası fikri

Denizi çok severim... ben denize aşığım.
Denize gittiğimde ve eğlenceli bir gün yaşadığımda o günü bana anımsatacak, hatırlatacak bir şeyler saklamak isterim. Bulabildiğim en minimalist yöntem ise buydu. Benim icadım- tabii daha önce başkası icat etmemişse :D.
Küçük bir şekil çiz kağıda. Şeklin içini yapıştırıcıyla doldur. Üzerine kumları dök, istersen yer ve tarih ekle, ya da gönlüne göre bir şeyler yaz, çiz... işte hatıra. Üstelik de hazırlaması eğlenceli :)


Patates Pizzası'nın resme dökülmüş hali

Yemek tarifleri böyle çok daha eğlenceli.
Buyurun size patates pizzası tarifi. Aslında kızlarıma miras kalsın diye bütün bir yemek kitabı hazırlamak istiyorum onlara bu şekilde. Umarım buna fırsatım olur.





Tığ işi dantel bluz

Uzun zamandır istediğim, satın almak için bulamadığım ve en sonunda kendi yaptığım muhteşem el yapımı yazlık dantel bluz. Ben yaptıysam herkes yapabilir
 🌻