20 Temmuz 2019 Cumartesi

Tatilcilere tatil hatırası fikri 3

Tatilden topladığımız taşlarla ilgili yapabileceğimiz bir fikir daha sunmak istiyorum. Ben Frida Kahlo'yu çok sevdiğim için onu kullandım ancak tatil hatırası olacaksa aslında tatilde çekilmiş bir resim kullanmak elbette daha uygun olur.
Böyle şirin bir hatıralık yapmak için gerekenler açık renkte bir taş (beyaz olursa daha verimli olur), beğendiğiniz bir resmin (taşa uygun boyutlarda tabii) fotokopi çıktısı, tutkal, şeffaf oje veya vernik ve arzuya göre süsleme malzemeleri.
Yapmanız gerekenler ise taşın üst yüzeyine ister parmakla, ister fırçayla tutkalı güzelce yayıyoruz, seçtiğimiz resmi resimli kısım tutkallı kısmın üzerine gelecek şekilde (yani ters şekilde) kapatıp parmaklarımızla hava kabarcığı kalmayacak şekilde bastırıp iyice kurumaya bırakıyoruz.















Garanti olsun diye bir gün bırakabilirsiniz. İyice kuruduktan sonra parmak uçlarımızı hafifçe ıslatıp kağıdın beyaz kısımlarını ova ova çıkartıyoruz, ta ki sadece yüzeye yapışmış olan resim kalana dek. Sora tek yapmamız gereken üzerini verniklemek ve istiyorsanız süslemek olacaktır. Yapması son derece kolay ve zevklidir. Ayrıca hediye olarak da verebilirsiniz ❤❤❤

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder